Lamskoteletjes met seizoensgroenten op de teppanyaki-plaat

Voor 4 personen: benodigdheden 12 lamskoteletjes peper en zout 1 courgette 1 aubergine sap van 1/2 citroen arachideolie of geklaarde boter 8 kerstomaatjes 4 gekookte kleine aardappeltjes 12 champignons 8 teentjes knoflook tijm en of rozemarijn 250ml lamsfond 100ml room bereiding: snij de courgette, aubergine, aardappeltjes en champignons in dunne schijfjes. (gebruik mandoline) besprenkel de champignons lichtjes met het sap van de citroen om verkleuring tegen te gaan. Pel de knoflookteentjes. Verwarm de teppanyaki-plaat. Wrijf de groenten en het vlees in met een klein beetje vetstof - de aubergine en courgette kunnen iets meer vetstof verdragen omt ze het vet opnemen. Leg eerst de groenten, met inbegrip van de kerstomaatjes, op de plaat en pas daarna het vlees. Leg ook de knoflook, tijm en rozemarijn op de plaat. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Maakt de saus door de lamsfond en de room te laten inkoken tot de helft. Maak een torentje van schijfjes aubergine, courgette en aardappel en plaats bovenaan enkel champignonschijfjes en kerstomaatjes. Leg de lamskoteletjes erbij en nappeer de saus ernaast. succes,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

U vindt ons nu ook op