Pages
▼
Zelfgemaakte macarons
Ingrediƫnten:
3 eiwitten sinds 2 tot 3 dagen gescheiden van eidooiers
100 gr amandelpoeder
20 gr fijne suiker
180 gr poedersuiker
Recept:
1.
Haal de eiwitten 1 uur op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 °C (stand 5).
2.
Meng de poedersuiker en het amandelpoeder en maal zeer fijn.
3.
Begin de eiwitten op te kloppen. Voeg de fijne suiker toe wanneer het mengsel schuimig wordt. Klop de eiwitten zeer stijf op tot ze pieken vormen als je de klopper opheft. Voeg eventueel voedingskleurstof toe.
4.
Voeg het mengsel van de poedersuiker en het amandelpoeder toe en spatel het onder de eiwitten met een pannenlikker. Schraap zorgvuldig langs de randen en de bodem tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat het beslag niet vloeibaar wordt.
5.
Steek een glad spuitmondje van 8 mm in een spuitzak.
6.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul de spuitzak met het beslag.
7.
Spuit rondjes met een diameter van 3 tot 3,5 cm. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de rondjes beslag is en dat ze op een gelijke afstand van elkaar liggen zodat de warmte zich gelijkmatig kan verspreiden.
8.
Tik even met de palm van je hand tegen de bakplaat zodat de macarons een mooie vorm krijgen. Zet de bakplaat 12 tot 14 minuten in de oven.
9.
Neem de macarons uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Haal de macarons voorzichtig van de bakplaat.
U vindt bij L&E Cooking Ware, Heerstraat 101 Neerpelt de speciale vorm voor het maken van macarons. Kostprijs € 59,90 inclusief recepten boekje & spuittube + 6 mondjes.