Pages

Aardappelspiraal - Iets leuk voor de feestdagen?!

Wilt u graag met de feestdagen ook één mooi bord presenteren? Dan is dit misschien wel een leuk idee. De aardappelspiraal van westmark kan ons hierbij helpen. 1.Steek de spriaalsnijder in het midden van een gewassen en geschilde aardapel en zorg dat er aan alle kanten evenveel aardappel zit. 2.Begin de aardappel met flinke druk te doorboren. 3.Draai verder tot het lusje van de spriaalsnijder de aardapel raakt. Zorg constant voor een vaste hand en stevige druk. 4.Om de spiraal uit de aardappel te halen, houdt u de aardappel stevig in één hand en de spiraalsnijder in de andere; draai de aardappel rondom om de spiraalsnijder en gebruik het lusje om de aardappelspiraal op zijn plaats te houden. 5.trek de spiraalsnijder en de aardappelspiraal voorzichtig uit de aardappel. 6.haal de gesneden spiraal van de spiraalsnijder door op het lusje te drukken; zorg dat u de spiraalvorm niet beschadigt. 7.Schenk 7cm olie in een hoge pan, en verhit deze en laat de spiraal in de draadzeef in de olie zakken om de temperatuur te controleren. ALs de olie heet genoeg is, wordt de spiraal goudbruin. 8.Frituur de overige aardappelspiralen in ongeveer 3minuten goudbruin en gaar. laat ze uitlekken op veel keukenpapier. Houd ze warm in een oven van 100°C terwijl u de resterende spiralen frituurt. Strooi er zout naar smaak over en serveer. U vindt de spiraalsnijder bij L&E COoking Ware, Heerstraat 101 Neerpelt. Succes, & tot ziens!