Pages
▼
penne all'arrabbiata
Dit recept is voor 4 personen geschikt.
ingrediënten
•500 g penne
•3 uien
•6 tomaten
•3 dl tomatenpulp in blik of brik
•2 teentjes look
•1 rode chilipeper
• olijfolie
•150 g Parmezaanse kaas (blok)
bereiding
•Breng een ruime kookpot met water aan de kook. Straks gebruiken we het water om de pasta te koken, maar ook om de verse tomaten te ontvellen.
•Pel de uien, snij ze middendoor en snipper ze vervolgens fijn.
•Pel de look en plet deze tot pulp met de brede zijde van je koksmes.
•Zodra het water kookt, kan je de verse tomaten ontvellen. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel elke tomaat 12 tot 15 tellen onder in het kokende water.
Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.
Snij elke tomaat in kwartjes en snij er vervolgens de zaadlijsten uit. Het vruchtvlees hak je grof.
•Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan of een stoofpot.
•Voeg de uien en de look toe en stoof ze op een matig vuur tot ze glazig zijn. Laat de uien niet bruinen.
•Snij de chilipeper overlangs door en haal er de erg hete zaadjes uit. Snipper de chili zeer fijn, en voeg de stukjes toe aan de uien. Wie minder van pikant houdt, gebruikt best maar een halve chilipeper.
Opmerking: Was daarna onmiddellijk je handen! Het sap van de chilipeper kan voor ellende zorgen als je bv. in je ogen wrijft.
•Voeg de stukjes verse tomaat en de tomatenpulp toe en laat de saus zo’n 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
•Voeg zout toe aan het kokende water en kook de penne net niet gaar. (Straks zal de pasta nog even verder garen in de saus.)
•Doe de penne in een vergiet, laat ze uitlekken en giet ze vervolgens in de pan (of pot) met saus. Schep alles goed door mekaar. Laat de pasta nog even kort garen in de warme saus. Voeg een scheutje fijne olijfolie toe. Proef en kruid naar smaak met wat zout.
•Schep een portie pasta op de borden en werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas.