Pages
▼
tajine Neo - konijn met olijven en witte wijn
Ingrediƫnten:
- 1 konijn
- 100 cl olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 3 dl wijn (wit/droog)
- 4 tomaten
- 10 olijven (zwart)
- 10 olijven (groen)
- 2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
- peper en zout
Bereiding:
Het konijn in stukken snijden en aan alle kanten kleuren in de olie in een braadpan.
De stukken konijn in de tajine leggen, kruiden met peper en zout en bestrooien met ronde plakjes knoflook.
De gepelde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten eromheen leggen en bestrooien met het fijngehakte basilicum. Het geheel overgieten met wijn.
Het deksel op de tajine en zachtjes gaarstoven (een dik uur) en er 5 minuten voor het einde van de bereiding de olijven bijvoegen.
Serveren met kroketjes, rijst of tagiatelli.
U vindt verschillende modellen van tajines bij L&E Cooking Ware. Heerstraat 101 Neerpelt. De tajine op de afbeelding is nu in ACTIE: € 79,- Deze is geschikt voor alle vuren inclusief inductie!