Pages

Crumble met appels en noten

Een crumble bevat gewoonlijk veel boter. Om alles wat lichter te maken vervangen we de boter door olijfolie. Dit recept is voor 4 personen. Benodigdheden: 6appelen, boskoop, geschild,ontpit en fijne schijfjes gesneden 1 el maïzena 1 mespuntje korianderpoeder 1 mespuntje jamaica piment 1 mespuntje kaneelpoeder 1 mespuntje nootmuskaat, gerast 3 el rietsuiker geraspte schil van 1 citroen sap van 1 citroen 1 kl olijfolie crumble: 2 el bloem 2 el basterdsuiker 2 el amandelpoeder 2 el havervlokken 1 el noten, geplet 5 sepculaasjes, grof verkruimeld 2 el olijfolie 1 mespuntje zout garnituur: noten, fijn gehakt bereiding: verwarm de oven voor op 220°C meng in een kom de schijfjes appel met de maizena, de koriander, het piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen. bestrijk een ovenschotel met olie. Garneer de bodem met schijfjes appel. zet opzijn. Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen. Bedek de appels met de crumble. Laat gedurende 15 minuten bakken of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin. Garneer met gehakte walnoten. Succes,