Pages

gewokte kip met groenten en annanas

Ingrediënten • 1/2 ananas • enkele baby-maïskolfjes • 1 courgette • 1 gele paprika • 2 kippenborsten • koolzaadolie • enkele takjes koriander • 100 gr ongezouten cashewnoten • 1 rode paprika • 100 gr sojascheuten Marinade • enkele takjes bieslook • 1 groene peper • 1 el honing • 1 limoen Bereidingswijze 1. Vermeng de honing met het sap van 1 limoen. Kruid met peper. Hak de groene peper en de bieslook fijn en voeg bij het honingmengsel. Meng goed onder elkaar tot een marinade. 2. Snij de kippenborsten in stukken en voeg bij de marinade. Roer alles om. Verwijder de schil en het midden van de ananas en snij ‘m in stukken. Snij ook de paprika’s, courgette en baby-maïs in stukjes. 3. Doe een flinke scheut koolzaadolie in een wokpan en laat de gemarineerde kippenblokjes hierin aankleuren. Voeg als eerste de courgette en baby-maïs toe, vervolgens de paprika’s en cashewnoten. De sojascheuten doe je er pas als laatste bij. Breng op smaak met fijngehakte koriander. succes,