Pages
▼
wok met rundvlees, groenten en huisgemaakte woksaus
ingrediënten
de woksaus:
•1 kleine knol verse gember
•2 teentjes look
•2 rode chilipepers
•2 stengels citroengras
•1 limoen
•5 dl sojasaus
•2 eetlepels sesamolie
•1 eetlepel vissaus
•2 eetlepels honing
de noedels:
•300 g eiernoedels (mie)
•100 g diepvrieserwten
de wok:
•350 g (mager) rundvlees (in reepjes)
•3 stukken babymaïs
•4 lente-uitjes
•6 stevige paddenstoelen
•1 bussel koriander
•1 scheutje plantaardige olie
•100 g sojascheuten
bereiding
de woksaus:
•Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
•Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
•Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
•Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst. Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.
de noedels:
•Kook de eiernoedels (mie) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd de noedels even opzij.
•Kook ook de diepvrieserwten kort in kokend water.
de wok:
•Snij de kolfjes babymaïs overlangs in vier stukken en de lente-uitjes in (schuine) ringen. Snij de paddenstoelen in schijfjes of kwartjes.
•Snij het rundvlees in dikke hapklare reepjes.
•Verwarm de wok op hoog vuur. Het is belangrijk om de pan zeer heet te laten worden.
•Voeg een scheutje plantaardige olie toe en schroei de stukjes rundvlees dicht in de olie.
•Schep het vlees uit de wok en zet het even opzij.
•Voeg nog een scheutje olie toe en wok nu alle groenten op een hoog vuur.
•Doe na een tweetal minuten ook de noedels in de wok, en bak ze kort mee.
•Wanneer de noedels warm zijn, voeg je het vlees toe.
•Blus de mengeling met een flinke scheut van de woksaus, en roer alles enkele keren goed om.
•Voeg net voor het serveren snippers verse koriander toe.
smakelijk,