Pages

gevulde courgette met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen 4 kleine ronde courgetten of 2 middelgrote courgetten 400gram gehakt 2 teentjes knoflook (knoflookpers) peper zout 1 kl provençaalse kruiden 1 ajuin, fijngesnipperd 2 el paneermeel el olijfolie groot blik gehakt tomatenvlees (+/-800 gr) enkele druppels tabasco Bereiding Snij de courgetten overlangs in 2, hol het vruchtvlees uit met een lepel. Pureer het vruchtvlees en meng met het gehakt, fijngesnipperde ajuin en paneermeel. Kruid met peper, zout, provençaalse kruiden, knoflook uit de knijper en enkele druppels tabasco. Verwarm de oven op 220°C. Giet in een ovenschaal het gehakt tomatenvlees + sap, meng met 4 el olijfolie en kruid met peper en provençaalse kruiden. Schik hierop de gevulde courgetten. Zet de schotel 30 à 40 min in de oven, overgiet als het gehakt wat droog begint te bakken met de tomatensaus. Serveer met pasta,rijst of aardappelen. succes,