Pages
▼
gevulde courgette met gehakt
Ingrediënten voor 4 personen
4 kleine ronde courgetten of 2 middelgrote courgetten
400gram gehakt
2 teentjes knoflook (knoflookpers)
peper
zout
1 kl provençaalse kruiden
1 ajuin, fijngesnipperd
2 el paneermeel
el olijfolie
groot blik gehakt tomatenvlees (+/-800 gr)
enkele druppels tabasco
Bereiding
Snij de courgetten overlangs in 2, hol het vruchtvlees uit met een lepel. Pureer het vruchtvlees en meng met het gehakt, fijngesnipperde ajuin en paneermeel. Kruid met peper, zout, provençaalse kruiden, knoflook uit de knijper en enkele druppels tabasco.
Verwarm de oven op 220°C.
Giet in een ovenschaal het gehakt tomatenvlees + sap, meng met 4 el olijfolie en kruid met peper en provençaalse kruiden. Schik hierop de gevulde courgetten. Zet de schotel 30 à 40 min in de oven, overgiet als het gehakt wat droog begint te bakken met de tomatensaus.
Serveer met pasta,rijst of aardappelen.
succes,