Pizza time - Da's pas koken

Vandaag is het Pizza time! We maken een napolitaanse pizza. Dit gerecht is gemaakt voor 4 personen. Bereiding: Zeef de bloem in een kom en voeg de gist, de suiker, het zout, 1dl water en de olijfolie toe. Kneed het mengsel in 5 minuten tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige warme doek en laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen. Kneed het deeg goed op een lichtjes bestoven oppervlak voor u het uitrolt tot een mooie cirkel. Plaats het deeg in een ingevette bakvorm en prik erin met een vork. Smeer de pizzabodem in met tomatenpuree en leg daarop de tomatenschijfjes. Leg de gesneden ham en salami op de tomaten. Spreid de olijven en ansjovis uit over de pizza en breng hem op smaak met peper, oregano en basilicum. Verdeel de kaas over de pizza. Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 200°C glasstand 7 gedurende 20-25 minuten goudbruin. Dien hem direct op gegarneerd met versgehakte peterselie. Ingrediënten: 200 g witte bloem 10 g gist, 1 tl suiker zout, 1 el olijfolie, 1 el tomatenpuree 200 g tomaten, in schijfjes 25 g gekookte ham, 25 g salami 6-8 zwarte en groene olijven 6-8 anjovisfilets versgemalen zwarte peper fijngehakte verse oregano fijngehakte basilicum 85g mozzarella 2 el fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!

U vindt ons nu ook op