Pages
▼
Keramische messen - Ken jij het al ?
Een keramisch mes is een leuke en praktische aanvulling in uw keukenarsenaal.
Keramisch materiaal heeft een aantal voordelen tegenover staal maar zal uw stalen messen niet vervangen.
Keramische messen zijn de ideale messen voor het snijden van fruit, groenten en vlees zonder botten.
Tips:
•Snij geen zware en harde groenten en fruit zoals ananas, harde meloen, noten, wortels, harde kazen…
•Draai of tors niet tijdens het snijden. Ook schavende of schurende bewegingen vermijden.
•Snij steeds op een snijplank van hout of kunststof.
•Het verdient de voorkeur uw keramische mes met de hand af te wassen.
•Indien het lemmet verkleurt zou zijn dan kan u het mes afwassen met een lichte bleekwater oplossing.
•Laat uw keramische mes niet vallen op harde oppervlakten.
•Niet in een open vlam houden (keramisch materiaal geleidt warmte).
•Oefen geen kracht uit op de zijkant van het mes.