Pages
▼
aardbeienmousse
Vandaag maken we aardbeienmousse:
Ingrediƫnten voor een bakvorm:
500g aardbeienvruchtvlees
2 eiwitten
85g suiker
250g room
5 gelatineblaadjes van 2g
Bereiding:
Macereer het fruit bestrooid met suiker gedurende 1uur tot het water loslaat. Dit preces is optioneel. Indien u niet over deze tijd beschikt, plet het fruit meteen en reserveer. Kook het sap na het pletten totdat het de helft ingedikt is. Laat het afkoelen.
Klop de room op en reserveer op een koude plaats. Week de gelatineblaadjes in koud water. Wring ze uit wanneer ze zacht zijn en reserveer. Doe de duiker in een pan en bedek met water. Breng aan de kook en klop intussen de eiwitten tot sneeuw. Doe de gelatineblaadjes bij de siroop op 120°C en voeg dit beetje bij beetje toe aan de eiwitten terwijl op maximumstand verder geklopt wordt. Meng de aardbeien met de slagroom en voeg dit mengsel dan toe aan de ongeklopte eiwitten. Meng voorzichtig met een spatel van onder naar boven.
Giet het mengsel in de vorm en vries in, haal uit de vorm en laat even rusten voor het opgegeten wordt.
Succes,