Pages

Mini chcolade coulant

Vandaag in de kijker: Mini chocoladecoulant IngrediĆ«nten voor een bakvorm: 2 eierdooiers 2 eieren 125g pure chocolade 125g boter 55g bloem 100g suiker enkele muntblaadjes bosbessen voor de versiering Bereiding: Smelt de chocolade en de boter in de magnetron of au bain-marie en roer om ze door elkaar te werken. Klop de eieren met de suiker in een grote kom met een klopper. Voeg de chocolade en de (niet te warme) boter toe en meng goed. Doe ten slotte de gezeefde bloem erbij en roer tot ze opgenomen wordt. Giet het bereide chocolademengsel in de bakvorm en zet minstens 2uur in de vriezer. Bak op het ogenblik van het opdien in de op 190°C voorverwarmde oven, gedurende 13 minuten (afhankelijk van de oven kan het een minuut meer of minder zijn). Haal de coulant voorzichtig uit de vorm halen en schik op een dessertbord. Tip: Dien naar wens nog op met een bolletje roomijs. Succes,