Pages
▼
Scampi's in een roomsausje van geuze
Vandaag maken we scampi's in een roomsausje van geuze.
Dit gerecht is geschikt voor 4 personen.
Benodigdheden:
20-24 scampi's
1 wortel
1 ui
1 dl geuze
enkel draadje saffraan
1 dl room
boter
peper/zout
kerriepoeder
Bereiding:
Scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen, wortel schillen en in blokjes snijden, ui hakken.
De scanpipantsers even in olijfolie aankbakken, bevochtigen met een scheute witte wijn en een beetje visbouillon, even laten inkoken. De scampipantsers zeven en het vocht bijhouden.
Boter smelten in een pan, gehakte ui bijvoegen en 10-tal minuten laten stoven, brunoise van wortel bijvoegen en tenslotte de scampi. Kruiden met peper, zout en kerriepoeder.
Dit alles enkele minuten laten stoven, geuze bijvoegen en nog enkele minuten laten sudderen. Het vocht van se scampipantsers toevoegen.
Schep de scampi's uit de pan, afsmaken met peper, zout, kerriepoeder en saffraan.
Room bijvoegen en lichtjes indikken.
Breng de scampi's terug in de saus en laat nog even mee opwarmen.
Serveren met Frans brood en een fris glaasje witte wijn.
Veel succes,