Frangipanetaart

Benodigdheden (voor 1 taart) Bodem: 100g boter 80g suiker 1 ei 200g bloem 1koffielepel bakpoeder frangipanedeeg: 225g fragnipanebloem 2 dikke eieren 120g margarine vulling: 150-200g abrikozenmoes afwerking: abrikozengelei poedersuiker Bereiding: Een bakplaat met een diameter van 27cm met boter insmeren. Bodem: Boter en suiker onder elkaar roeren, 1 ei toevoegen en daarna de bloem en de bakpoeder in 2 delen onderwerken. In de koelkast laten opstijven. Deeg in de bakplaat doen. Tot boven aan de rand. Een beetje overhouden om latjes te maken en een paar keer schuin prikken en er vervolgens abrikozenmoes op smeren. Frangipanedeeg: al de benodigdheden samen 5 minuten kloppen met de elektrische kloppertjues de massa op de abrikozenmoes doen de dunne reepjes snijden van het overgehouden bodemdeeg en er overheen leggen in een voorvewarmde oven bakken op 180°C gedurende 30minuten met abrikozengelei besmeren en glaceren (poedersuiker en water) als de taart nog warm is. U vindt bij L&E Cooking Ware, Heerstraat 101 alle bakbenodigdheden. Kom gerust eens langs of neem een kijkje op onze website: www.lenecookingware.be Succes & tot ziens,

U vindt ons nu ook op