Pages
▼
Frangipanetaart
Benodigdheden (voor 1 taart)
Bodem:
100g boter
80g suiker
1 ei
200g bloem
1koffielepel bakpoeder
frangipanedeeg:
225g fragnipanebloem
2 dikke eieren
120g margarine
vulling:
150-200g abrikozenmoes
afwerking:
abrikozengelei
poedersuiker
Bereiding:
Een bakplaat met een diameter van 27cm met boter insmeren.
Bodem:
Boter en suiker onder elkaar roeren, 1 ei toevoegen en daarna de bloem en de bakpoeder in 2 delen onderwerken. In de koelkast laten opstijven.
Deeg in de bakplaat doen. Tot boven aan de rand. Een beetje overhouden om latjes te maken en een paar keer schuin prikken en er vervolgens abrikozenmoes op smeren.
Frangipanedeeg:
al de benodigdheden samen 5 minuten kloppen met de elektrische kloppertjues
de massa op de abrikozenmoes doen
de dunne reepjes snijden van het overgehouden bodemdeeg en er overheen leggen
in een voorvewarmde oven bakken op 180°C gedurende 30minuten
met abrikozengelei besmeren en glaceren (poedersuiker en water) als de taart nog warm is.
U vindt bij L&E Cooking Ware, Heerstraat 101 alle bakbenodigdheden.
Kom gerust eens langs of neem een kijkje op onze website: www.lenecookingware.be
Succes & tot ziens,