Pages
▼
Kalkoenfilets in kervelroom met gestoofde prinsessenboontjes en witloof
Vandaag maken we kalkoenfilets in kervelroom met gestoofde prinsessenboontjes en witloof.
Benodigdheden voor 4 personen.
4 kalkoenfilets
1 eetlepel olijfolie
1 dl kippebouillon (1/4 blokje opgelost in 1dl heet water)
100 g zure room
1 bolletje diepvrieskervel
peper en zout
1/2 kg witloof
50 g vetstof
1/2 kg prinsessenboontjes
1 fijngehakte ui of sjalot
Bereiding:
Reinig en spoel de prinsessenboontjes. Kook ze beetgaar in water en zout. Stoof de ui of sjalot in de veststof. Doe er de prinsessenboontje bij, kruid met peper en zout, laat stoven en schud ze goed op.
Maak de witloofstronken schoon. Smeldt de vetstof in een braadpan. Strooi er wat peper en zout over en voeg er weinig water aan toe. Bedek het geheel eventueel met boterhampapier (voor het wit blijven) en laat ze op een zacht vuurtje gaar stoven. Een klontje suiker bij de bereiding maakt de smaak minder bitter.
Lat de olijfolie heet worden in een braadpan. Bak de kalkoenfilets goudbruin (ongeveer 2 minuten aan elke kant) kruid ze met peper en zout.
Blus met 1dl kippenbouillon en voeg de zure room toe. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen.
Voeg 1 bolletje diepgevroren kervel toe, dek af en laat nog eens 5 minuten sudderen. Roer de saus goed om.
Dien op met aardappelpuree, eht witloff en de prinsessenboontjes.
U vindt bij L&E Cooking Ware, Heerstraat 101 alle benodigdheden om dit recepet te maken. Kijk eens op onze website: www.lenecookingware.be of kom eens langs in onze winkel.
Tot ziens,