Pages

panzanella-salade met kerstomaatjes

Dit gerecht is voor 4 personen: benodigdheden: - de vinaigrette: 2el rode wijnazijn 2teentjes knoflook, (gehakt) 3el olijfolievan eerste persing -andere benodigdheden: 1 oud ciabatta brood gesneden 2el tomatensap 12kerstomaatjes op tros, in 2 gesneden 12pruimtomaatjes op tros, in 2 gesneden 12gele kerstomaatjes, in 2 gesneden sap van 1/2citroen 1bosje basilicum, blaadjes zout, peper -garnituur: parmezaanse krullen Bereiding: Verwarm de oven voor op 220°C, de vinaigrette:mengin een kom de wijnazijn met de knoflook. Voeg zout en peper toe giet, stevig kloppend met een garde, beetje bij beetje bij de olijfolie erbij. Zet opzij. Laat de vingers ciabatta 4 minuten in de oven bakken. ze moeten knapperig worden, maar binnenin zacht blijven. Bevochtig het brood met tomatensap. Voeg de tomaatjes bij het brood. Overgiet met de vinaigrette en roer goe dom. Besprenkel tot slot, met het citroensap om de smaken te versterken. Houd een paar blaadjes basilicum als garnituur en verscheur de overigen in de salade. Verdeel het panzanella over borden. Garneer met de resterend blaadjes basilicum en de parmezaanse krullen. Succes,