Pages

Bavarois met citroensaus en vijgen

Vandaag maken we bavarois met citroensaus en vijgen. Benodigdheden: gelatineblaadjes (9g) 2 eetlepels bloemsuiker 2dl melk 1 vanillestokje 3 eierdooiers 80g griessuiker 3dl room 1 koffielepel kirsch sap van 2 citroenen of limoenen 3 eetlepels honing 2 vijgen citroenmelisse Bereiding: Week de gelatine in koud water, breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker. Giet onder voortdurend roeren de kokende melk bij het eiermengsel. Voeg daarna de gelatine toe. Klop de room op met de bloemsuiker. Meng na afkoeling de opgeklopte room en de kirsch onder het eiermengsel. Laat gedurende 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven. Voor de saus: verwarm het citroensap en voeg de honing toe. Indien je de saus niet zoet genoeg vind, kan je er honing of suiker aan toevoegen. Voor de afwerking giet je de saus op een schotel of op bordjes. Schik de versneden bavarois op borden of op de schotel. Versier tenslotte met vijgen en blaadjes citroenmelisse. Succes, & een fijn weekend! Tot ziens,