Pages

Gevulde flensjes met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen 100 gram bloem, peper, zout. 2½ deciliter melk 400 gram spinazie 2-3 eetlepels paneermeel 2 eieren 100 gram boter 75 gram geraspte oude kaas Bereiding De bloem met de eieren, melk, en de kruiden kloppen tot er een glad beslag ontstaat. Zet het even weg. Intussen de spinazie wassen en laten uitlekken. Kook de helft van de spinazie met wat zout, onder af en toe omscheppen, vlug gaar. Giet de spinazie goed af en hak de gare en de rauwe spinazie samen fijn. Beboter een langwerpige ovenschaal; bak in een flensjespan in 75 gram boter 8 kleine pannenkoekjes gaar en aan 1 zijde mooi van kleur. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op 240 graden. Roer de kaas en zoveel paneermeel door de spinazie tot deze goed gebonden is. Voeg naar smaak aroma, peper en zout toe. Verdeel de spinazie over de flensjes, rol die op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Verdeel de rest van de boter over de flensjes en laat die in de oven goed warm worden. succes & tot ziens,