Pages

Ovenschotel - bloemkool, gehakt, aardappel

IngrediĆ«nten voor 4 personen 500 g aardappelen, geschild 30 g bloem 600 g gemengd gehakt 1 groentebouillonblokje 1 dl melk 2 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 500 g bloemkoolroosjes 80 g gemalen kaas 25 g margarine Bereidingswijze Verhit een pan en bak het gehakt op een matig vuur. Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes knapperig in gezouten water. Laat ondertussen in een pan de margarine smelten en roer er de bloem door. Laat kort garen en voeg er de melk aan toe. Roer er tot slot de bouillon bij en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de helft van de kaas toe. Verdeel het gehakt over een ovenschotel, doe er de bloemkoolroosjes en aardappelschijfjes bij en overgiet alles met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas en laat gedurende 20 minuten in een warme oven op 220°C gratineren. Alle materialen vindt u bij L&E Cooking Ware, Heerstraat 101 Neerpelt. Tot ziens,