Pages
▼
Kastanjechampignons met kip en tagliatelle
Ingrediënten (4 personen)
1 dubbele borstfilet van braadkip
500 kastanjechampignons
250 g kerstomaten
3 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie
1 plantje platte peterselie
peper en zout
500 g tagliatelle
4 eetl. geraspte parmezaan
Voorbereiding
- Halveer de kerstomaten.
- Snij de kipfilet in fijne reepjes.
- Snij de champignons in 4 of 6 stukken.
- Snipper of hak de peterselie en het knoflook fijn.
Bereiding
1. Breng een grote kom lichtgezouten water aan de kook en kook de tagliatelle gaar. Giet af.
2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de kippenreepjes gedurende 7 min. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
3. Verhit in dezelfde braadpan opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de champignons gedurende 3 à 4 min. Voeg toe aan de kippenreepjes.
4. Meng het knoflook met 2 eetl. olijfolie en de peterselie. Roer deze olie onder de pasta en meng er de champignons, cocktailtomaten en kippenreepjes onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
Dien onmiddellijk op en bestrooi met parmezaan.
smakelijk, tot ziens.