Pages

Maaltijdsalade van kipfilet, walnoten en croutons

Ingrediënten 2 kipfilets 1 stokbrood wit (voorgebakken) 100 g Mediterrane ham (parmaham) 50 g walnoten 6 zongedroogde tomaatjes 2 tl mosterd 6 el olijfolie 2 el citroensap 2 el honing 1 krop ijsbergsla Peper en zout Bereidingswijze Stap 1 Zet de oven op grillstand, snijd het stokbrood in blokjes, leg deze op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Plaats de ovenplaat direct onder de grill, bak de blokjes brood goudbruin en keer ze om zodra ze aan de bovenkant bruin zijn. De croutons zijn nu klaar. Stap 2 Halveer de ijsbergsla, was deze en snijd in brede repen. Stap 3 Snijd de kipfilets in reepjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Stap 4 Verhit opnieuw olijfolie in een koekenpan en bak hierin de Mediterrane ham knapperig en laat deze uitlekken op keukenpapier. Stap 5 Meng voor de dressing de olijfolie, het citroensap, de honing en de mosterd en maak op smaak met zout en peper. Stap 6 Hak de walnoten grof en snijd de gedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Verdeel de sla over de borden en schep de overige ingrediënten over de sla en besprenkel met de dressing. succes,