Pages

Voorgerecht - asperges op een bed van oesterzwammen met gerookte zalm.

Benodigdheden: (voor 4 personen) 1kg asperges 10gram zout 25gram boter 250gram oesterzwammen 3 eieren bloem 1 dl witte wijn 100 gram roomboter peper & zout 300gram gerookte zalm in reepjes Bereiding: Voor de asperges: Schil de asperges en snijd de harde stukjes eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. (aspergepan) Voeg het zout en 25gram boter toe. voeg de asperges toe. Draai het vuur lager, sluit de pan en houd de asperges gedurende 10 minuten tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en laat de asperges gedurende 15 tot 20 minuten in het warme kookvocht staan om door te garen. Controleer of de asperges gaar genoeg zijn door met een vork in het ondereinde te prikken. De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn. Voor de oesterzwammen: Spoel de zwammen onder een niet te harde straal af en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi de zwammen met zout en versgemalen peper en haal even door de bloem. Verhit een klontje boter in een pan en laat de bebloemde zwammen licht aanbakken in een antikleefpan. Voor de saus: smelt 100g boter en splits de drie eieren. Doe de eierdooiers met de wijn in een sauspan en zet de pan in een grotere pan met kokend water (au bien marie) en klop tot de eierdooiers beginnen te binden. Giet de boter dan al kloppend in een dun straalte bij de saus. Breng de saus op smaak met wat zout. Zet ze warm weg, laat ze echter niet meer koken (schiften). Afwerking: Haal de gare asperges voorzichtig met een schuimspaan uit het kooknat, laat even uitlekken. Leg de oesterzwammen als een bedje op de voorverwarmde borden en schik er de warme asperges op. Drapeer rondom met de gesneden gerookte zalm. Lepel de witte wijnsaus over de ondereinden van de asperges. U vindt bij l&E Cooking ware, heerstraat 101 Neerpelt, verschillende aspergepannen, dunschillers voor asperges en zoveel meer. kom gerust eens een bezoekje brengen. Wij hebben nu een verhuis uitverkoop, -10% -20% -30% -40% . Tot ziens,