Pages
▼
Lamsfilet met asperges, erwten en crème van aardappelen
ingrediënten:
Voor de groenten:
8
witte asperges geschilt
200 g
doperwten
50 g
Boter
Zout
Voor de aardappelcrème:
50 g
parmezaan kaas
3
teentjes knoflook
500 g
aardappelen
50 ml
room
50 g
Boter
Zout
cayennepeper
Voor de saus:
200 ml
kalfsfond
100 ml
room
1 tl
ras el hanout kruiden
50 g
Boter
Zout
Voor het vlees:
4
lamsfilets (175 gram per stuk)
50 g
Boter
peper
Zout
Bereiding:
Bereidingswijze
Voor de groenten
• Kook de asperges gaar in gezouten water.
• Doe hetzelfde met de erwten.
• Doe ze samen in een pan met boter en zout en houd warm onder een deksel van het vuur.
Voor de aardappelen
• Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
• Pureer ze samen met de room, boter, parmezaan kaas, zout, knoflook en cayennepeper.
• Houd dit warm onder een deksel.
Voor de saus
• Kook de kalfsfond met de room en de ras el hanout kruiden tot de gewenste dikte.
• Voeg de koude boter toe en breng op smaak met zout. Haal van het vuur en houd warm.
Voor het vlees
• Kruid het vlees met peper en zout.
• Bak het vlees in de boter gedurende 3 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur.
• Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Afwerking
• Leg een grote lepel met de aardappelcrème op het bord en strijk uit met een palet.
• Dresseer de groenten op de uitgestreken aardappelcrème.
• Snij het vlees in 3 stukken en leg het bovenop de groenten.
• Dresseer de saus royaal op het bord.
tot ziens,