Pages

Chips zelf maken - ontdek hier het recept!

Chips maken, Ingrediënten voor 4 personen • 600-800 gr aardappelen • zout of kruidenzout • desgewenst paprikapoeder Voorbereiding KEUKENGEREI: groenteschaaf, keukenpapier, frituurpan 180 graden, schuimspaan, vergiet met daarin keukenpapier. Bereidingswijze Schil de aardappelen dun, en was en droog de aardappelen daarna goed. Verwarm het frituurvet. Schaaf een paar aardappelen in niet te dunnen plakken, droog deze goed ad en bak de plakjes in 2-3 minuten in het frituurvet gaar en mooi van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk om overbruisen van het vet te voorkomen. Schep de gebakken aardappelplakjes uit het frituurvet, laat overtollig vet in de pan teruglopen en laat de chips daarna in het vergiet nog even uitlekken. Schaaf en bak vervolgens de rest van de aardappelen en serveer de bestrooid met zout of kruidenzout en desgewenst wat paprikapoeder