Pages
▼
chocoladebavarois
Ingrediƫnten
200 gr chocolade
2,5 dl melk
10 gr gelatine
gemalen koffie, koffie-extract of oploskoffie
2,5 dl room
80 gr suiker
2 el suiker
3 eieren
Bereidingswijze
1.
Warm de melk op samen met de chocolade, tot de chocolade gesmolten is. Neem het van het vuur. Scheid de eieren en voeg de suiker bij de eierdooiers en klop de eigelen wit. Voeg de chocolademelk bij het eigeelmengsel en roer het erdoor met de garde. Voeg een beetje gemalen koffie, koffie-extract of oploskoffie toe voor de koffiesmaak.
2.
Week de gelatine blaadjes in koud water en voeg toe bij het chocolade-eimengsel. Laat het mengsel afkoelen in ijswater en blijf erin roeren tot het op lichaamstemperatuur is.
3.
Klop het eiwit op met 2 eetlepels suiker en klop de room op met de mixer. Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng het erdoor en voeg de opgeklopte room op het einde toe.
4.
Vul de potjes en laat ze opstijven in de koelkast (minimum 2 uur).