Da's pas koken - Visgerecht
Vandaag gegrilde zalmfilet voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
4 zalmfilets,
250 ml droge rode wijn,
125 ml olijfolie,
125 ml citroensap,
2 sjalotjes, gesnipperd,
2 H geperst knoflook,
1 H fijngehakte gember,
1 H zout,
1/2 H gedroogde rozemarijn,
1/4 H tabasco,
4 grote paprikaringen,
4 grote uien
Hoe maak je het?
Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Vermeng alle ingrediënten behalve de laatste twee in een ondiepe glazen schaal. Leg de zalm in de marinade. Zet de schaal 1-2uur afgedekt in de koelkast.
Neem de schaal uit de koelkast en laat deze op een kamertemperatuur komen. Neem de zalm uit de marinade en bewaar het vocht. Rooster de zalm, de paprika en de ui 6-7 minuten op een goed geoliede barbecue (of grill op matig vuur), tot ze iets gebruind zijn. Bestrijk ze met de marinade en keer ze.
Bestrijk ze opnieuw. Rooster ze nog 5minuten (of tot de zalm ondoorzichtig is bij testen met een vork). Serveer de filets met de gegrilde paprika en ui erbovenop.
Smakelijk!