Hoe maken we verse pasta?

Vandaag maken we verse pasta: Dit recept is voor geschikt voor 4 personen. Wat hebben we nodig? - 400gram (italiaanse) bloem, gezeefd - 2 eetlepels olijfolie - 1 ei - 3 eidooiers - 1 theelepel zout, afgestreken De bereidingswijze: - maak op het aanrecht een hoopje van de bloem, met daarin een kuiltje. In het kuiltje de eidooiers, het ei, het zout en de olie doen en met de hand vanuit de randen de bloem naar het kuiltje toe werken om zo uiteindelijk een deeg te vormen. Laat het deeg circa 45minuten met een doek bedekt bij kamertemperatuur rusten. - verdeel het deeg in 4 porties. Rol 1 portie deeg tot een flinterdunne plank. Bestrooi de plak deeg met bloemen en rol deze vanaf 2 zijden op. - Snij de rol in plakken van 1/2 cm dik en rol de plakken uit. Direct afkoken of drogen. Of verdeel het deeg in porties, rol 1 portie tot een plak en haal deze stapsgewijs van dik naar dun door de pastamachine. Succes!

U vindt ons nu ook op