Italiaans koken met Boretti

Vandaag maken we verse paste met parmaham en provençaalse kruiden. Dit is een recept voor 4 personen. Wat heb je nodig? 400gr verse pasta, spaghetti 20 plakken parmaham 3dl. olijfolie, extra vergine 1/2 eetlepel verse basilicum 1/2 eetlepel verse oregano 1/2 eetlepel verse rozemarijn 1/2 eetlepel verse tijm 1 geperste teen knoflook 1/2 theelepel grof zeezout De bereidingswijze: Kook de pasta in ruim kokend water met zout en een scheutje olie. Vermeng ondertussen de kruide, de knoflook en de extra vergine olijfolie en maak op smaak met zout en peper uit de molen. Giet de pasta af en schep er 3 eetlepels van de provençaalse olie doorheen. Verdeel de pasta over de borden en dresseer de plakken ham er omheen. Druppel nog wat kruidenolie over het gerecht en garneer af met peper uit de molen en grof zeezout. Smakelijk.

U vindt ons nu ook op