garnalen met appel en gember
Dit gerecht is geschikt voor 4 personen.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kommetje, meng ze met het citroensap en laat rusten.
Snijd de garnalen in twee of drie stukken. Schil de gember en hak hem fijn.
Verdeel de chutney over de glaasjes. Schep hierop de druiven, vervolgens de appelblokjes met citroen. Bestrooi met gember en voeg tot slot de garnalen toe.
Bestrooi met een beetje versgemalen zwart peper en garneer met een plukje koriander. Dien op met een houten prikkertje en een klein lepeltje.
Ingrediënten:
2 grote appels
1 citroen
12 grote roze garnalen (gekookt en gepeld)
4el chutney
1 stukje verse gemeber
4el kleine witte druiven zonder pit
zwarte peper uit de molen
korianderblaadje om te garneren
Succes,
www.lenecookingware.be