Gebak - Gevulde speculaas

Gevulde speculaas (8personen) Voor de speculaas: 200g boter 250g kandijsuiker 2eieren 2koffielepels speculatiekruiden 500g zelfrijzende bloem boter om de vorm in te smeren 1lostgeklot ei een taartvorm van 26 tot 28cm doorsnede voor de frangipanevulling: 100g boter 100g griessuiker 2eieren 75g gemalen amandelen 90g zelfrijzende bloem Bereiding: Maak eerst het deeg voor de speculaas: Roer de boter zacht met de elektrische kloppertjes. Meng er al roerend de eieren en de suiker onder. Kneed er de kruiden en de bloem door tot een homogeen deeg. Dek af en laat een nacht rusten in de koelkast. Laat het speculatiedeeg terug op kamertemperatuur komen en rol er 400g van het deeg uit ter grootte van de bakvorm. Bestrijk de taartvorrm met boter en leg er het deeg op. Prik er in met een vork. Maak de frangipanevulling: smelt de boter. Voeg er de griessuiker en de eierdooiers al kloppend onder. Meng er de gemalen amandelen en de gezeefde zelfrijzende bloem onder. Klop het eiwit stijf en doe dit bij het mengsel. Meng zorgvuldig. Strijk een gelijkmatige lag van het frangipanedeeg uit over het speculatiedeeg. Rol opnieuw 400g uit, een beetje groter dan de bakvorm. Dek de bakvorm af met de deeglaag en snijd de randen gelijkmatig af. Prik met een vork in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het deeg. Bak gaar in de oven gedurende 40tot 45minuten op 150graden. Ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster. U kan alles vinden bij L&E Cooking ware, heerstraat 101 Neerpelt. Vanaf 1December 2012 tot 15Januari 2013 lopen er nog vele kerstacties! Kom gerust eens een kijkje nemen. www.lenecookingware.be Tot ziens,

U vindt ons nu ook op