Soep - van zuiderse groenten

Benodigdheden voor 8 personen: 2 uien 2 teentjes knoflook 2 kleine courgettes 1 rode en 1 gele paprika 1 liter - blik gepelde tomaten 20 g vetstof 2 liter groentebouillon (2liter water + 3 à 4 groentebouillonblokjes) 1 eetlepel provencaalse kruiden 2 laurierblaadjes peper, zout garnituur: 1 kleine courgette (schil aanlaten) 1 kleine paprika Bereiding: Pel de uien en hak ze fijn. Pel de knoflookteentjes. Snijd de courgettes in blokjes. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's grof. Maak de courgette en de paprika voor het garnituur schoon en snij in dunne reepjes. Stoof deze reepjes in een beetje boter of olijfolie tot ze beetgaar zijn. Verhit de vetstof. Stoof de ui glazig. Voeg de paprika's en courgettes toe en laat 3 tot 4 minuten stoven met deksel. Pers er de teentjes knoflook boven uit en voeg de gepelde tomaten toe. Voeg de bouillon toe. Kruid met de provencaalse kruiden, laurierblaadjes, peper en zout. Laat 30 minuten koken en haal de laurierblaadjes eruit. Pureer de soep en werk af met de gestoofde courgette- en paprikareepjes. Succes,

U vindt ons nu ook op