Roergebakken rijst met groenten
Roergebakken rijst met groenten
Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
200g volle rijst
1 +1 el arachideolie
2uien, fijngesneden
2wortelen, in kleien blokjes gesneden
100g erwten
1 bussel lente-uien, enkle het witte gedeelte en een beetje van het groen,
3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
1omgea 3 ei, met de vork opgeklopt,
zout en peper
garnituur:
enkele blaadjes koriander
bereiding:
kook de rijst volgende de handleiding op de verpakking. Laat uitlekken, spoel met koud water en zet opzijn.
Verwarm 1 eetlepel olie in de wok.
Bak daarin uien, worten en erwten gedurende 4minuten. Voeg er de lente-uien en de tomatenblokjes bij. Zet opzij.
Verwarm de resterende olie. Giet hte ei in de wok en bak 3tot4 seconden. Voeg er de rijst aan toe. Kruid met zout en peper.
Roer in de rijst met ei tot de rijstkorrels van elkaar loskomen.
Voeg er uien, wortelen erwtjes, lente-uien en tomaten aan toe. Bak 5tot6 minuten of tot het mengsel goed warm is.
Verdeel over de borden. Bestrooi met korianderblaadjes.
Veel succes,