Cannelloni met Goudse kaas

Benodigdheden voor 4 personen: 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 wortels 2 el olie 200g gemalen kaas 3 grote vleestomaten 500g gehakt half om half 1/2 paprika zout, peper gedroogde oregano en gemengde italiaanse kruiden 2 el tomatenpuree 16 cannelloni (pastapijpjes om te vullen) boter om de schaal mee in te vetten (solo) 300ml heldere bouillon of 1ui, 1 paprika, 1 potje tomatenpuree en italiaanse saus - saus ipv bouillon bereiding: pel en snipper de ui en de knoflook, schil de wortels en snijd ze in fijne brunoise. Rasp de kaas, was de tomaten en sijn in plakjes. Was de paprika verwijder de zaadlijsten en snij in brunoise. Laat de ui samen met de wortelen en de paprika in 1 el hete olie ca. 8 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Laat in een andere pan 1 el olie verhitten. Bak hierin het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze lichtjes bruinen. Roer het wortelmengsel erbij. Kruid met oregano en italiaanse kruiden en roer 1/3 van de kaas erdoor. Vul de cannelloni met het warme mengsel. Leg in in een ingevette ovenschaal en voeg de bouillon of saus toe. Bedek de cannelloni met de tomaat en de resterende kaas. Kruid met peper en italiaanse kruiden. Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C (hete lucht) en laat ca 40 minuten bakken. Dien op met stokbrood of ciabatta. Veel succes en tot ziens, L&E Cooking Ware, Heerstraat 101 Neerpelt smakelijk!

U vindt ons nu ook op