Appel-citroen-gebakjes

Benodigdheden (voor 4 cupcakes) •bakvorm voor cupcakes •1 zakje vanillesuiker •175 g meel •50 ml olie •50 ml water •snufje zout •2 el citroensap •1 ei •1 eierdooier •50 g witte basterdsuiker •75 ml melk •2 zoetzure appels •1 el geraspte citroenschil •2 cl Limoncello (klein borrelglaasje) Verwarm de oven voor op 200°C. De bakvorm hoeft niet te worden ingevet,mag wel. Vermeng meel, olie, water, vanillesuiker en zout in een kom en kneed het tot een egaal deeg. Rol het elastische deeg zo dun mogelijk uit. Snijd met hulp van een plat cupcakepapier rondjes uit en bekleed de bakvorm met de deegrondjes. Snijd de appel in stukjes en voeg het citroensap toe. Vermeng de overige ingrediënten. Vul de deegvormpjes met de appelstukjes en het ei-melkmengsel. Bak de gebakjes in 20 minuten. Laat de gebakjes in de bakvorm afkoelen. succes!

U vindt ons nu ook op