Pages

Bladerdeegtaart met gehakt en Postelbier

ingrediënten 500 g gehakt van rund en varken 250 g kastanjechampignons 3 wortelen 1 ui 2 teentjes knoflook 1 rol bladerdeeg 1 eetl. tomatenpuree 2 pastinaken 4 takjes verse tijm 1 flesje Postel Dubbel 1 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water) 1 eetl. olijfolie 1 blaadje laurier zwarte peper zout Bereiding (55 min. + 20 min. in de oven) 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 4 min. Voeg het gehakt toe en maak wat los met een vork. Bak 5 min. 2. Doe er de tomatenpuree bij en bak 1 min. al roerend. 3. Voeg de wortel- en pastinaakblokjes, de champignonschijfjes, het bier, de bouillon, laurier en tijm toe. Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat 35 à 40 min. zachtjes sudderen. 4. Giet de stoofpot over in een ovenschotel. Maak de randen van de schotel vochtig, leg er het bladerdeeg over en maak de randen goed vast. Maak in het midden een gaatje waaruit stoom kan ontsnappen. Zet 20 min. in de oven. Afwerking Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree. succes & een fijn weekend! tot ziens,