Pages

gyros met zuiderse groentepasta.

Ingrediënten 1 kg gyros 2 eetl. olijfolie 2 bouillonblokjes 700 g mediterrane groentemix 300 g risone 10 ontpitte groene olijven peper en zout 1 mespunt paprikapoeder Voorbereiding - Snij de olijven in schijfjes. - Als u diepvriesvlees gebruikt, laat u het ontdooien. Bereiding (20 min.) 1. Roerbak de gyros in de wok zonder vetstof op een matig vuur gedurende 15 à 20 min. 2. Breng intussen 2 L water aan de kook met 2 bouillonblokjes 3. Doe er de risone in en laat 11 à 13 min. koken. Giet af. 4. Bereid intussen ook de groenten: verhit de olijfolie in een kookpot, doe er de diepgevroren groentemix in. Stoof even al roerend. Zet het vuur lager en laat 5 à 8 min. sudderen. 5. Meng de risone door de gestoofde groenten, voeg de olijfschijfjes toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout.