Pikant gebakken brood met chorizo

Ingrediënten (dit recept is geschikt voor 6-8 personen) 200 g chorizo paprikapoeder 4 dikke sneden volkorenbrood olijfolie, om te bakken 3 tenen knoflook, uitgeperst 2 el verse bladpeterselie, fijngesneden Bereiding Snijd de chorizo in plakjes van 1 cm en snijd het brood met de korst in blokjes van 1 cm. Schenk een flinke laag olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem. Verhit de olie, voeg dan de knoflook toe en fruit hem 30-60 seconden tot hij lichtbruin is. Voeg de blokjes brood toe aan de pan. Roerbak tot ze goudbruin en krokant zijn. Voeg de plakjes chorizo toe en bak ze 1-2 minuten mee tot ze heet zijn. Schep brood en chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe brood en chorizo in een schaal, voeg de fijngesneden peterselie toe en hussel goed. Garneer met paprikapoeder en serveer warm. Geef er cocktailprikkers bij zodat uw gasten zelf een stukje worst en een blokje brood eraan kunnen prikken. smakelijk & succes.

U vindt ons nu ook op