tapas - aspergebroodjes
Dit recept is geschikt voor 8 personen.
Ingrediënten
100 g boter,
8 sneetjes witbrood, zonder korst
1 el verse peterselie, fijngesneden
8 verse asperges, bijgesneden
zout en peper
zesten van 1 sinaasappel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C en vet een bakplaat licht in. Verwijder de houtige delen van de asperges en bind ze dan losjes met keukentouw samen. Blancheer ze 3-5 minuten in een hoge pan kokend water. Giet ze af en spoel ze onder de kraan. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Druk de sneetjes brood een beetje plat met een deegrol. Meng de helft van de boter, peterselie en sinaasappelzesten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kruidenboter over de sneetjes brood.
Leg een asperge op een sneetje brood en rol het op. Herhaal met de rest van de asperges en het brood. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
Verhit de rest van de boter in een kleine pan, bestrijk de aspergerolletjes ermee. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze wat afkoelen en serveer ze warm.
succes,