Lamskoteletjes met seizoensgroenten op de teppanyaki-plaat

Voor 4 personen: benodigdheden 12 lamskoteletjes peper en zout 1 courgette 1 aubergine sap van 1/2 citroen arachideolie of geklaarde boter 8 kerstomaatjes 4 gekookte kleine aardappeltjes 12 champignons 8 teentjes knoflook tijm en of rozemarijn 250ml lamsfond 100ml room bereiding: snij de courgette, aubergine, aardappeltjes en champignons in dunne schijfjes. (gebruik mandoline) besprenkel de champignons lichtjes met het sap van de citroen om verkleuring tegen te gaan. Pel de knoflookteentjes. Verwarm de teppanyaki-plaat. Wrijf de groenten en het vlees in met een klein beetje vetstof - de aubergine en courgette kunnen iets meer vetstof verdragen omt ze het vet opnemen. Leg eerst de groenten, met inbegrip van de kerstomaatjes, op de plaat en pas daarna het vlees. Leg ook de knoflook, tijm en rozemarijn op de plaat. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Maakt de saus door de lamsfond en de room te laten inkoken tot de helft. Maak een torentje van schijfjes aubergine, courgette en aardappel en plaats bovenaan enkel champignonschijfjes en kerstomaatjes. Leg de lamskoteletjes erbij en nappeer de saus ernaast. succes,

Tapas: stokvis met avocado

Dit gerecht is geschikt voor 6 personen Ingrediënten 350 g stokvis 2 el olijfolie 1 teen knoflook, uitgeperst 3 avocado's 1 ui, fijngesneden 4 el volle room 1 el citroensap snuifje chilipoeder 1 el droge sherry zout en peper Bereiding Week de stokvis 48 uur in koud water. Ververs het water 3 keer per dag. Giet de vis af en dep hem droog met keukenpapier. Snijd hem dan in stukken. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit ze 5 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de vis toe en roerbak hem 6-8 minuten op matig vuur tot hij gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur en laat de vis afkoelen. Halveer ondertussen de avocado's. Verwijder de pitten en gooi ze weg. Schep met een theelepel voorzichtig het vruchtvlees eruit, zorg ervoor dat de schillen daarbij niet beschadigen. Zet de halve schillen weg en pureer het vruchtvlees met het citroensap in een kom. Verwijder vel en graten van de vis en gooi ze weg. Voeg het vismengsel dan samen met wat chilipoeder en sherry toe aan de avocadopuree. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de lege avocadoschillen en zet ze op een bakplaat. Bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, zet ze op een voorverwarmde schaal en serveer. succes,

Scanpan -20%

Deze maand scanpan pannen -20% classic / Iq serie, Gebruik informatie : Hoe deze pan te gebruiken? Voor gebruik was je de pan best even af in warm water met een vloeibaar afwasmiddel. Tijdens het gebruik: Bak je met vet, breng dan de pan met matige warmte op baktemperatuur en voeg vervolgens de vetstof toe. Bak je zonder vetstof, breng de pan met matige warmte op baktemperatuur en begin te bakken. Na het gebruik: Was de pan af in warm water met een vloeibaar afwasmiddel. Reinig de pan altijd volledig voordat u deze opbergt. Gebruik geen olie uit spuitbussen, want hierdoor kan de antiaanbaklaag van uw pan aangetast worden. U mag de pan niet oververhitten of droog laten koken omdat dit de antiaanbakprestaties vermindert, wat niet gedekt wordt door de garantie. Gebruik de pan niet om voedsel in te bewaren. Wanneer u aangebrande plekken constateert als gevolg van oververhitting of het verkolen van vettige substanties, kunnen deze worden verwijderd door de pan voor ¾ te vullen met water en haar op een zacht tot matig vuur aan de kook te brengen, voeg afwasmiddel toe, laat dit 15 minuten sudderen en maak het product daarna op de normale manier schoon. Het proces kan indien dit nodig is worden herhaald. Er kunnen tekenen van slijtage zichtbaar worden op de coating. Dit is een normaal verschijnsel en heeft geen invloed op de antiaanbakeigenschappen. De garantie dekt geen inwendige of uitwendige vlekken, verkleuringen, of krassen die zijn ontstaan door verkeerd gebruik van bijv. scherpe voorwerpen of elektrische apparatuur. Is geschikt voor afwassen in de vaatwasser, maar dit wordt niet aanbevolen. Is bestand tegen oventemperaturen van max. 260°C. Het product moet, om te voorkomen dat de basis kromtrekt, eerst afkoelen voordat u deze reinigt. INDUCTIETIPS! Vermijd oververhitting van pannen. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, moet u de warmtetoevoer direct verminderen. Begin best bij een lagere stand en voer deze geleidelijk op. U vindt het bij L&E Cooking Ware, Kloosterstraat 11 bus 1 , 3910 Neerpelt! Nieuw: Open op maandag van 13u30 - 18u00 www.cookingware.be (ontdek hier onze webshop) tot ziens,

gevulde courgette met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen 4 kleine ronde courgetten of 2 middelgrote courgetten 400gram gehakt 2 teentjes knoflook (knoflookpers) peper zout 1 kl provençaalse kruiden 1 ajuin, fijngesnipperd 2 el paneermeel el olijfolie groot blik gehakt tomatenvlees (+/-800 gr) enkele druppels tabasco Bereiding Snij de courgetten overlangs in 2, hol het vruchtvlees uit met een lepel. Pureer het vruchtvlees en meng met het gehakt, fijngesnipperde ajuin en paneermeel. Kruid met peper, zout, provençaalse kruiden, knoflook uit de knijper en enkele druppels tabasco. Verwarm de oven op 220°C. Giet in een ovenschaal het gehakt tomatenvlees + sap, meng met 4 el olijfolie en kruid met peper en provençaalse kruiden. Schik hierop de gevulde courgetten. Zet de schotel 30 à 40 min in de oven, overgiet als het gehakt wat droog begint te bakken met de tomatensaus. Serveer met pasta,rijst of aardappelen. succes,

tapas - aspergebroodjes

Dit recept is geschikt voor 8 personen. Ingrediënten 100 g boter, 8 sneetjes witbrood, zonder korst 1 el verse peterselie, fijngesneden 8 verse asperges, bijgesneden zout en peper zesten van 1 sinaasappel Bereiding Verwarm de oven voor op 190°C en vet een bakplaat licht in. Verwijder de houtige delen van de asperges en bind ze dan losjes met keukentouw samen. Blancheer ze 3-5 minuten in een hoge pan kokend water. Giet ze af en spoel ze onder de kraan. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Druk de sneetjes brood een beetje plat met een deegrol. Meng de helft van de boter, peterselie en sinaasappelzesten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kruidenboter over de sneetjes brood. Leg een asperge op een sneetje brood en rol het op. Herhaal met de rest van de asperges en het brood. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Verhit de rest van de boter in een kleine pan, bestrijk de aspergerolletjes ermee. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze wat afkoelen en serveer ze warm. succes,

chocoladebavarois

Ingrediënten 200 gr chocolade 2,5 dl melk 10 gr gelatine gemalen koffie, koffie-extract of oploskoffie 2,5 dl room 80 gr suiker 2 el suiker 3 eieren Bereidingswijze 1. Warm de melk op samen met de chocolade, tot de chocolade gesmolten is. Neem het van het vuur. Scheid de eieren en voeg de suiker bij de eierdooiers en klop de eigelen wit. Voeg de chocolademelk bij het eigeelmengsel en roer het erdoor met de garde. Voeg een beetje gemalen koffie, koffie-extract of oploskoffie toe voor de koffiesmaak. 2. Week de gelatine blaadjes in koud water en voeg toe bij het chocolade-eimengsel. Laat het mengsel afkoelen in ijswater en blijf erin roeren tot het op lichaamstemperatuur is. 3. Klop het eiwit op met 2 eetlepels suiker en klop de room op met de mixer. Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng het erdoor en voeg de opgeklopte room op het einde toe. 4. Vul de potjes en laat ze opstijven in de koelkast (minimum 2 uur).

U vindt ons nu ook op