Broodbakker - Lékué
Kent u het al? De nieuwe broodbakker van Lékué?
Vandaag maken we een briochebrood.
Ingrediënten:
250g meel
100ml water
8g verse gist of 4g bakpoeder voor brood
20g suiker
64ml melk
43g boter op kamertemperatuur
1 ei
5g zout
Voorbereiding:
Kneed alle ingrediënten in de broodbakker behalve de boter totdat er een dichte masse verkregen wordt. Voeg de boter toe en kneed opnieuw. Laat de masse 2uur staan, afgedekt met een doek zodat het niet uitdroogt en geef het vervolgend de vorm van een staaf. Klop 1 ei en smeer de massa met een keukenkwastje in. Laat het anderhalf uur op kamertemperatuur staan.
Smeer na deze tijd de buitenkant op nieuw in met het geklopte ei. Verwarm, zodra de massa ingesmeerd is, de oven voor op 180°C, knip met een schaar de buitenkant van het brood in en plaats de broodbakker 30 à 45minuten in de oven totdat de buitenkant van het brood goed bruin is. Laat als laatste het ontvormde brood afkoelen op een rooster.
Deze broodbakker kan u vinden in onze winkel, Heerstraat 101 Neerpelt.
Tot ziens & veel succes!