Pages

Krieltjessalade met scampi’s en boontjes

Ingrediënten 2 wortelen plantje dragon 400 g krielaardappelen 2 sjalotten 16 kleine gepelde scampi's 400 g prinsessenboontjes 1 bouillonblokje 2 eetlepels boter 0.5 koffielepel gedroogde rozemarijn peper en zout 1 teentje knoflook Voorbereiding - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Kook de ongeschilde aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang de dikte). Giet af, pel ze en laat afkoelen. Snij middendoor. - Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water. - Snipper de dragon, de sjalotten en het knoflook fijn. - Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen. Bereiding (15 min.) 1. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de staafjes wortel toe en laat 5 min. stoven. 2. Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout. 3. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder. 4. Roer de scampi’s onder de aardappelsalade en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw. succes & tot ziens, succes