gyros met zuiderse groentepasta.
Ingrediënten
1 kg gyros
2 eetl. olijfolie
2 bouillonblokjes
700 g mediterrane groentemix
300 g risone
10 ontpitte groene olijven
peper en zout
1 mespunt paprikapoeder
Voorbereiding
- Snij de olijven in schijfjes.
- Als u diepvriesvlees gebruikt, laat u het ontdooien.
Bereiding
(20 min.)
1. Roerbak de gyros in de wok zonder vetstof op een matig vuur gedurende 15 à 20 min.
2. Breng intussen 2 L water aan de kook met 2 bouillonblokjes
3. Doe er de risone in en laat 11 à 13 min. koken. Giet af.
4. Bereid intussen ook de groenten: verhit de olijfolie in een kookpot, doe er de diepgevroren groentemix in. Stoof
even al roerend. Zet het vuur lager en laat 5 à 8 min.
sudderen.
5. Meng de risone door de gestoofde groenten, voeg de
olijfschijfjes toe en kruid met paprikapoeder, peper en
zout.