Krieltjessalade met scampi’s en boontjes
Ingrediënten
2 wortelen
plantje dragon
400 g krielaardappelen
2 sjalotten
16 kleine gepelde scampi's
400 g prinsessenboontjes
1 bouillonblokje
2 eetlepels boter
0.5 koffielepel gedroogde rozemarijn
peper en zout
1 teentje knoflook
Voorbereiding
- Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Kook de ongeschilde aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang de dikte). Giet af, pel ze en laat afkoelen. Snij middendoor.
- Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Snipper de dragon, de sjalotten en het knoflook fijn.
- Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.
Bereiding
(15 min.)
1. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de staafjes wortel toe en laat 5 min. stoven.
2. Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.
3. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.
4. Roer de scampi’s onder de aardappelsalade en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw. succes & tot ziens,
succes