Lamsfilet met asperges, erwten en crème van aardappelen

ingrediënten: Voor de groenten: 8 witte asperges geschilt 200 g doperwten 50 g Boter Zout Voor de aardappelcrème: 50 g parmezaan kaas 3 teentjes knoflook 500 g aardappelen 50 ml room 50 g Boter Zout cayennepeper Voor de saus: 200 ml kalfsfond 100 ml room 1 tl ras el hanout kruiden 50 g Boter Zout Voor het vlees: 4 lamsfilets (175 gram per stuk) 50 g Boter peper Zout Bereiding: Bereidingswijze Voor de groenten • Kook de asperges gaar in gezouten water. • Doe hetzelfde met de erwten. • Doe ze samen in een pan met boter en zout en houd warm onder een deksel van het vuur. Voor de aardappelen • Kook de aardappelen gaar in gezouten water. • Pureer ze samen met de room, boter, parmezaan kaas, zout, knoflook en cayennepeper. • Houd dit warm onder een deksel. Voor de saus • Kook de kalfsfond met de room en de ras el hanout kruiden tot de gewenste dikte. • Voeg de koude boter toe en breng op smaak met zout. Haal van het vuur en houd warm. Voor het vlees • Kruid het vlees met peper en zout. • Bak het vlees in de boter gedurende 3 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur. • Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Afwerking • Leg een grote lepel met de aardappelcrème op het bord en strijk uit met een palet. • Dresseer de groenten op de uitgestreken aardappelcrème. • Snij het vlees in 3 stukken en leg het bovenop de groenten. • Dresseer de saus royaal op het bord. tot ziens,

U vindt ons nu ook op