Lamskoteletjes met seizoensgroenten op de teppanyaki-plaat
Voor 4 personen:
benodigdheden
12 lamskoteletjes
peper en zout
1 courgette
1 aubergine
sap van 1/2 citroen
arachideolie of geklaarde boter
8 kerstomaatjes
4 gekookte kleine aardappeltjes
12 champignons
8 teentjes knoflook
tijm en of rozemarijn
250ml lamsfond
100ml room
bereiding:
snij de courgette, aubergine, aardappeltjes en champignons in dunne schijfjes. (gebruik mandoline)
besprenkel de champignons lichtjes met het sap van de citroen om verkleuring tegen te gaan. Pel de knoflookteentjes.
Verwarm de teppanyaki-plaat. Wrijf de groenten en het vlees in met een klein beetje vetstof - de aubergine en courgette kunnen iets meer vetstof verdragen omt ze het vet opnemen.
Leg eerst de groenten, met inbegrip van de kerstomaatjes, op de plaat en pas daarna het vlees. Leg ook de knoflook, tijm en rozemarijn op de plaat. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Maakt de saus door de lamsfond en de room te laten inkoken tot de helft.
Maak een torentje van schijfjes aubergine, courgette en aardappel en plaats bovenaan enkel champignonschijfjes en kerstomaatjes. Leg de lamskoteletjes erbij en nappeer de saus ernaast.
succes,
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten