Tapas: stokvis met avocado

Dit gerecht is geschikt voor 6 personen Ingrediënten 350 g stokvis 2 el olijfolie 1 teen knoflook, uitgeperst 3 avocado's 1 ui, fijngesneden 4 el volle room 1 el citroensap snuifje chilipoeder 1 el droge sherry zout en peper Bereiding Week de stokvis 48 uur in koud water. Ververs het water 3 keer per dag. Giet de vis af en dep hem droog met keukenpapier. Snijd hem dan in stukken. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit ze 5 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de vis toe en roerbak hem 6-8 minuten op matig vuur tot hij gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur en laat de vis afkoelen. Halveer ondertussen de avocado's. Verwijder de pitten en gooi ze weg. Schep met een theelepel voorzichtig het vruchtvlees eruit, zorg ervoor dat de schillen daarbij niet beschadigen. Zet de halve schillen weg en pureer het vruchtvlees met het citroensap in een kom. Verwijder vel en graten van de vis en gooi ze weg. Voeg het vismengsel dan samen met wat chilipoeder en sherry toe aan de avocadopuree. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de lege avocadoschillen en zet ze op een bakplaat. Bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, zet ze op een voorverwarmde schaal en serveer. succes,

U vindt ons nu ook op