Asperges met tagliatelle en garnalen

Ingrediënten: 1 bussel asperges 250 gram roze garnalen 1 sjalot 600 gram verse tagliatelle 1 handvol roquettesla 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel sherryazijn paprikapoeder zout fleur de sel (grof zeezout) peper Bereiding van asperges met tagliatelle en garnalen Schil de asperges en was ze. Snij de stelen af op 8 cm vanaf de punt. Bewaar de rest van de stelen voor soep. Pel de garnalen. Pel en snipper de sjalot. Spoel de sla schoon en droog ze. Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water. Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken. Doe de tagliatelle in het kokende water van de asperges. Schud of roer ze los. Laat 6 tot 8 minuten koken en giet af. Verhit de olie in een braadpan en stoof de sjalot in twee minuten glazig. Voeg de garnalen toe en roer goed. Doe er na 1 tot 2 minuten de asperges bij en de azijn. Wacht tot al de azijn verdampt is. Giet de tagliatelle af. Roer voorzichtig. Warm ze op een zacht vuur twee tot drie minuten op. Doe de sla erbij. Roer alles voorzichtig dooreen. Giet de inhoud van de pan op een schotel. Bestrooi met enkele korrels grof zeezout en kruid stevig met peper. succes,

U vindt ons nu ook op