Hoe maken we een verfrissend water ijsje?

Benodigdheden 800 ml puur vruchtensap, bijvoorbeeld sinaasappel-, cranberry-, of perensap, of een bodempje pure vruchtensiroop aangelengd met water. Kom Lepel IJslollyvormpjes, 10 stuks Vriezer Pers (optioneel) 200 gram basterdsuiker (optioneel) Kies je favoriete vruchtensap en schenk zo’n 800 ml ervan in een kom. Je lengt het bodempje siroop vervolgens aan met water totdat je een hoeveelheid hebt van 800 ml. Dit is genoeg voor ongeveer 10 waterijsjes. Kies de juiste suiker Sommige vruchtensappen kunnen wat zuur zijn. Door wat suiker aan het sap toe te voegen, kun je de zure kantjes van het sap afhalen. Voor het zoeten van het vruchtensap kun je het beste basterdsuiker gebruiken. Basterdsuiker heeft een veel fijnere structuur dan kristalsuiker. Je waterijsjes vormen hierdoor meer een geheel, ze worden gladder. Als je waterijsjes maakt van de wat zuurdere vruchtensappen zoals cranberry- of grapefruitsap, kun je 200 gram basterdsuiker toevoegen als je 800 ml sap gebruikt. Doe de suiker bij het sap in de kom en roer tot de suiker volledig is opgelost. Likken en genieten maar!

U vindt ons nu ook op